Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2018 18:29 - РУБЛАТА - огледало на кризисната ситуация в Русия
Автор: asenprodanov111 Категория: Политика   
Прочетен: 5887 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 04.09.2018 00:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image  Наскоро в магазин непочтено възползвайки се от моментната ми разсеяност са ми пробутали монета от две рубли вместо монета български лев. Чак когато ми се наложи да платя на друго място осъзнах случилото се, но прекалено късно. Явно напатил се вече продавач възмутено ми върна монетата руски боклук отбелязвайки, че вече е натрупал достатъчно горчив опит защото почти ежедневно някой се опитва да му пробута от рекордно обезценените руски парички. Когато я огледах видях приликата й (подозрително умишлена!) с монетата от едно евро, а също и с монетата от един лев, както и с монетата от една турска лира. Ситуацията изисква да сме все по-внимателни и наблюдателни (осторожни, както е на руски език) спрямо монетите които ни дават!

При справка в регистъра за актуалната стойност и фиксинг на валутите се оказва, че към момента въпросната монета от две рубли струва по-малко от пет стотинки, тоест повече от 20 пъти по-евтина е от нашия лев. А един лев се равнява на близо 42 руски рубли. Истински Позор за руската гордост, национализъм и самочувствие без реално покритие!

Знаейки нищожността на националната си валута, наглите руснаци дошли в България, най-безочливо мамят при плащане на стоки и услуги, пробутвайки (където мине номера) боклуджийските си парички вместо български левове. Но тъй като е добре известно, че мръсотиите са неизменна част от манталитета им, елемента на изненада и случайност не е налице.

Въпреки че безспорният признак за икономическа катастрофа и разруха на една държава е тоталната обезценка на националната й валута, нашенските русофили – дебили малоумно отказват да проумеят очевадното, а именно че Русия е затънала и неизбежно продължава да затъва във все по-дълбока и тежка икономическа криза. Тази фатално лумпенизирана част от българското общество е непоправимо зомбирана от колосални заблуди и илюзии, усърдно внушавани й чрез всевъзможни дезинформации и манипулации през изминалите десетилетия, което е и основната причина за традиционната голяма изостаналост на България от развития, богат и цивилизован свят.

Но пък ситуацията е златна възможност за русофилите ни да докажат на дела (не само на думи!) убежденията си като се сплотят в единна акция по откупуването на така „пласираните” в обръщението ни рубли от руските им братя, откупувайки ги при цена лев за рубла. Загубата от 97,6 стотинки на разменен срещу рубла лев, оставайки при този безпрецедентен жест за тяхна сметка, би бил достатъчно показателен за безрезервната им русофилия. Да очакваме ли такава доблестна постъпка от тяхна страна? Не, разбира се!

Както върви, нищо чудно руснаците да „обвържат” безнадеждно обезценената си рубла към турската лира, която въпреки небивалия си срив все пак е по-стабилна от нея валута за сега. Но защо ние пак да сме ощетени за енти пореден път от „братушките – освободители”?




Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: asenprodanov111
Категория: Други
Прочетен: 21398
Постинги: 9
Коментари: 3
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031